Αισθητική Χειρουργική

 
 
Μέσω της αισθητικής ή αλλιώς κοσμητικής χειρουργικής, ο Πλαστικός Χειρουργός Δρ. Γεώργιος Κόκκαλης με ιατρείο στο Χαλάνδρι, βελτιώνει την εξωτερική εμφάνιση των ατόμων που επιθυμούν την καλυτέρευση κάποιων χαρακτηριστικών του προσώπου ή σημείων του σώματός τους.
Κατά την διάρκεια της προεγχειρητικής συνεδρίας, ενημερώνεται αναλυτικά ο ενδιαφερόμενος, αλλά και ο ιατρός σχετικά με όσα πρέπει να γνωρίζει για το επιθυμητό αποτέλεσμα της αισθητικής επέμβασης.
 
 
 
Πλαστικός Χειρουργός Δρ. Γεώργιος Κόκκαλης
 
 
 

ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

 
 
Τα βλέφαρα και η περιοχή του δέρματος γύρω από τον οφθαλμό επιβαρύνεται από τις συνεχείς επιδράσεις του περιβάλλοντος, αλλά και από τη γήρανση σε συνδυασμό με την κληρονομικότητα. Έτσι με την πάροδο του χρόνου έχουμε την εμφάνιση τριών συμπτωμάτων: χαλάρωση του δέρματος των άνω και κάτω βλεφάρων, συγκέντρωση λίπους (σακούλες) και η δημιουργία ρυτίδων στην περιοφθάλμια περιοχή (πόδι χήνας). Η προσπάθεια της βλεφαροπλαστικής είναι η ανόρθωση των βλεφάρων με την αφαίρεση του περισσεύοντος δέρματος και η απομάκρυνση ή η αρχιτεκτονική διευθέτηση της περίσσειας του λίπους.
 
 
 
 
 
Με τις σύγχρονες μεθόδους αποφεύγονται οι εξωτερικές τομές στο κάτω βλέφαρο και η πιθανότητα επιπλοκών. Η μετεγχειρητική επιβάρυνση είναι ασήμαντη και η υποχώρηση των μετεγχειρητικών οιδημάτων και εκχυμώσεων γίνεται σε 3 έως 7 ημέρες. Η επέμβαση πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία και συνδυάζεται άριστα με επέμβαση face-lift ή full face resurfacing με Laser καθώς και με Αλλαντική τοξίνη (Botox) για την απομάκρυνση των ρυτίδων στο πόδι της χήνας.
 


 
 
 
 
Πλαστικός Χειρουργός Δρ. Γεώργιος Κόκκαλης
 
 
 

ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

 
 
Η ρινοπλαστική είναι μία επέμβαση που αποκαθιστά την αισθητική ισορροπία του προσώπου. Επίσης θεραπεύει την κακή λειτουργία της αναπνοής εξαιτίας της σκολίωσης του ρινικού διαφράγματος. Η εμφάνιση του προσώπου, αλλά κυρίως η ψυχολογία του ασθενή μεταβάλλεται θετικά και θεαματικά. Η αυτοπεποίθηση και κατά συνέπεια η ποιότητα ζωής, βελτιώνονται με την οριστική λύση του αισθητικού ή και λειτουργικού προβλήματος. Η ρινοπλαστική μπορεί να γίνει με τον κλασσικό τρόπο ή με τη μέθοδο της ανοικτής ρινοπλαστικής ανάλογα με το πρόβλημα ή αν πρόκειται για επανεπέμβαση.

 
 
 
 
 
Ο αντίκτυπος που έχει η ρινοπλαστική στη ζωή του ασθενή απαιτεί τη μεγαλύτερη δυνατή συνεννόηση και εκτενή συζήτηση με τον πλαστικό χειρουργό, πριν από το χειρουργείο, ώστε να καθοριστεί το νέο σχήμα. Η μισή επιτυχία της επέμβασης είναι η σύμπνοια ενδιαφερόμενου και ιατρού.
 


 
 
 
 
Πλαστικός Χειρουργός Δρ. Γεώργιος Κόκκαλης
 
 
 

ΡΥΤΙΔΟΠΛΑΣΤΙΚΗ (Face Lifting)

 
 
Το δέρμα του προσώπου χαλαρώνει με την επίδραση της βαρύτητας και την απίσχναση των στοιχείων του όπως το λίπος αλλά και με την επίδραση εξωτερικών παραγόντων όπως ο ήλιος, ο αέρας, το κάπνισμα. Το χειρουργικό FACE LIFTING με τις διάφορες τεχνικές που χρησιμοποιούνται έχει ως αποτέλεσμα την αφαίρεση του περισσεύοντος δέρματος και την στερέωση των υποκείμενων χαλαρωμένων ιστών του προσώπου, με αποτέλεσμα την νεανικότερη εμφάνιση του. Για το καλύτερο αποτέλεσμα έχει σημασία να ληφθεί υπόψιν η διατήρηση των ανατομικών
 
 
 
 
 
στοιχείων του προσώπου στη χειρουργική επέμβαση. Υπάρχουν διάφοροι μέθοδοι ρυτιδοπλαστικής.
Η καλύτερη μέθοδος είναι εκείνη που έχει τα καλύτερα και μονιμότερα αποτελέσματα και τις λιγότερες επιπλοκές. Επιβάλλεται η συζήτηση με τον γιατρό των δυνατοτήτων της επέμβασης και των προσδοκιών τους.
 


 
 
 
 
Πλαστικός Χειρουργός Δρ. Γεώργιος Κόκκαλης
 
 
 

ΩΤΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

 
 
Η συνηθέστερη δυσμορφία των ώτων είναι τα προεξέχοντα πτερύγια των ώτων (αφεστώτα ώτα). Είναι η δυσμορφία του χόνδρου που εμφανίζεται κατά την εμβρυική ανάπτυξη των ώτων. Η χειρουργική αποκατάσταση διενεργείται συνήθως σε μικρή ηλικία για να αποφευχθούν τα ψυχολογικά προβλήματα που πιθανόν να δημιουργηθούν κατά την διάρκεια της σχολικής περιόδου. Ο σκοπός της χειρουργικής επέμβασης είναι η συμπλησίαση του χόνδρου του πτερυγίου του ωτός στην κροταφική περιτονία όπως επίσης η σμίκρυνση του εάν θεωρηθεί αναγκαίο.
 
 
 
 
 


 
 
 
 
Πλαστικός Χειρουργός Δρ. Γεώργιος Κόκκαλης
 
 
 

ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

 
 
Τα σημάδια της γήρανσης εμφανίζονται συνήθως από την ηλικία των είκοσι ετών. Εκτός από την ηλικία, το άγχος και τις ορμονικές διαταραχές υπάρχουν και άλλοι εξωτερικοί ερεθιστικοί παράγοντες όπως ο ήλιος, το κρύο, τα καυσαέρια, το κάπνισμα και η διατροφή που επιδρούν αρνητικά στην ποιότητα του δέρματος. Η μείωση του λίπους στο ύψος των ζυγωματικών και η μετατόπιση του προς στην κάτω γνάθο λόγω της βαρύτητας δημιουργεί ρυτίδες και αύλακες στις ρινοπαρειακές και χειλεοπαρειακές πτυχές και παραμόρφωση στη περιοχή της κάτω γνάθου. Συν το χρόνο το δέρμα χάνει την σφριγηλότητα του καθώς μειώνεται το κολλαγόνο και η ελαστίνη. Σήμερα με τα διάφορα εμφυτεύματα που χρησιμοποιούμε προσπαθούμε αφενός μεν να ενυδατώσουμε το δέρμα και να αποκτήσει τη σφριγηλότητα του και αφετέρου να ενεργοποιήσουμε την παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης.
 
 
 
 
 
Συνήθως το υλικό που χρησιμοποιούμε για το σκοπό αυτό είναι το υαλουρονικό οξύ διαφόρων πυκνοτήτων, ανάλογα με την περιοχή που θα χρησιμοποιήσουμε είτε για αύξηση των ζυγωματικών και των χειλιών είτε για την πλήρωση των ρυτίδων του προσώπου .Ο συνδυασμός διαφόρων βιταμινών και υαλουρονικού οξέος με την βοήθεια του DERMAPEN αποτελεί έναν άριστο τρόπο ενυδάτωσης του δέρματος που αποκτά σφριγηλότητα και φωτεινότητα.
 


 
 
 
 

ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ (PRP)

 
 
Η χρήση βλαστοκυττάρων του αίματος που λαμβάνεται μετά από φλεβοκέντηση και κατάλληλη επεξεργασία του, αποτελεί μία πολύ καλή μέθοδο ανανέωσης των κυττάρων του δέρματος του προσώπου και αντιμετώπιση της αλωπεκίας.
 
 
 


 
 
 
 
 
 
Πλαστικός Χειρουργός Δρ. Γεώργιος Κόκκαλης
 
 
 

ΝΗΜΑΤΑ

 
Η ανόρθωση του δέρματος με νήματα αποτελεί μια πολύ μοντέρνα μέθοδο για ανόρθωση και σύσφιξη του δέρματος. Είναι μια αποτελεσματική μέθοδος για αυτούς που θέλουν να αποφύγουν μια χειρουργική επέμβαση. Με την εφαρμογή των νημάτων επιτυγχάνεται: α) άμεση ανόρθωση του δέρματος, β) κυτταρική αναγέννηση μέσω διέγερσης των ινοβλαστών και παραγωγή κολλαγόνου και γ) σύσφιξη του δέρματος. Με τη μέθοδο αυτή επιτυγχάνεται ανύψωση του δέρματος του προσώπου, του διπλοσάγονου και του λαιμού καθώς και ανόρθωση των φρυδιών. Συνήθως υπάρχουν τρία είδη νημάτων: τα απλά (Mono), τα περιστρεφόμενα απλά ή διπλά (screw) και τα οδοντωτά (COG). Το αποτέλεσμα αρχίζει να εμφανίζεται περίπου μια εβδομάδα μετά την εφαρμογή των νημάτων και εξακολουθεί να βελτιώνεται σε ένα με δύο μήνες οπότε το δέρμα εμφανίζεται σφικτό και ομαλό. Έξι μήνες μετά την εφαρμογή τα νήματα υδρολύονται αλλά τα θετικά αποτελέσματα της αισθητικής του προσώπου συνεχίζονται για πολλούς μήνες.
 
 
 
 
Συνιστάται επανάληψη της διαδικασίας εννέα μήνες μετά την πρώτη εφαρμογή και διαρκεί περίπου δύο χρόνια.Οι συνηθέστερες περιοχές εφαρμογής είναι τα ζυγωματικά, το περίγραμμα της γνάθου, οι ρινοχειλικές πτυχές, οι ρυτίδες καπνιστού, ο λαιμός και το μέτωπο (ανόρθωση φρυδιών).
 
 
 


 
 
 
 
Πλαστικός Χειρουργός Δρ. Γεώργιος Κόκκαλης
 
 
 

ΒΟΤΟΧ

 
 
Η αλλαντική τοξίνη είναι μια νευροτοξική πρωτεΐνη που παράγεται από το βακτηρίδιο Clostridium Botulinum. Προκαλεί χαλαρή μη μόνιμη παράλυση των μυών. Χρησιμοποιείται για την παράλυση των μετωπιαίων μυών, εξαλείφοντας τις ρυτίδες της περιοχής του μετώπου και της περιοφθαλμίου περιοχής (πόδι της χήνας) παραλύοντας τους σφιγκτήρες μύες του οφθαλμού.
 
 
 
 
 


 
 
 
 
Πλαστικός Χειρουργός Δρ. Γεώργιος Κόκκαλης
 
 
 

ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΜΑΣΤΩΝ

 
 
Η αυξητική μαστών είναι οι πιο δημοφιλής επέμβαση στις γυναίκες. Για τις γυναίκες το μέγεθος, το σχήμα και οι λειτουργία του έχει μεγάλη σημασία. Το ιδανικό στήθος εξαρτάται από την προσωπική άποψη και το περιβάλλον που ζει η γυναίκα. Κάθε δυσμορφία του σχήματος, του μεγέθους και τη θέση του στήθους προκαλεί πολλές φορές ψυχολογικά προβλήματα στις γυναίκες. Ο απλούστερος και καλύτερος τρόπος αύξησης των μαστών είναι η χρησιμοποίηση ενθεμάτων σιλικόνης με σύγχρονη ανόρθωση του μαστού. Τα ενθέματα τοποθετούνται κάτω από τον μαζικό αδένα ή κάτω από τον μυ με μικρή περιθηλαία η υπομάστιο τομή. Το αποτέλεσμα μπορεί να βελτιωθεί με την έγχυση λίπους από άλλο σημείο του σώματος.
 
 
 
 
 


 
 
 
 
Πλαστικός Χειρουργός Δρ. Γεώργιος Κόκκαλης
 
 
 

ΣΜΙΚΡΥΝΣΗ ΜΑΣΤΩΝ

 
 
Οι μεγάλοι και βαρείς μαστοί εκτός από τα αισθητικά και ψυχολογικά προβλήματα που μπορούν να προκαλέσουν, είναι επιρρεπείς σε φλεγμονές και πιθανόν σε συχνότερη ανάπτυξη καρκίνου. Το μέγεθος του μαστού και η πυκνότητα του εμποδίζει την ευκρινή απεικόνιση των αλλοιώσεων στις μαστογραφίες. Με διάφορες μεθόδους επιτυγχάνεται η σμίκρυνση και η ανόρθωση του μαστού. Σε περίπτωση ανισομαστίας, ο συνδυασμός της σμίκρυνσης και ανόρθωσης του μεγαλύτερου μαστού και η αυξητική του μικρότερου σε μέγεθος, αποτελεί την κλασική μέθοδο αισθητικής αποκατάστασης της ανισομαστίας.
 
 
 
 
 


 
 
 
 
Πλαστικός Χειρουργός Δρ. Γεώργιος Κόκκαλης
 
 
 

ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

 
 
Αυτή διενεργείται είτε με τη κατάλληλη τεχνική ανόρθωσης ή σε συνδυασμό με τοποθέτηση ενθέματος σιλικόνης, για καλύτερο και μονιμότερο αποτέλεσμα.
 
 
 
 
 


 
 
 
 
Πλαστικός Χειρουργός Δρ. Γεώργιος Κόκκαλης
 
 
 

ΓΥΝΑΙΚΟΜΑΣΤΙΑ

 
 
Είναι η υπέρμετρη ανάπτυξη του μαζικού αδένα στους άνδρες. Μέχρι την εφηβεία μπορεί να είναι φυσιολογική και να εξαφανιστεί με την πάροδο της ηλικίας. Εμφανίζεται επίσης σε συγγενούς αιτιολογίας αύξηση των οιστρογόνων του αίματος, στη συνύπαρξη νεοπλασιών και στη λήψη διάφορων φαρμάκων για τον προστάτη ή υπερτασικών σκευασμάτων, μαριχουάνας καθώς και στη λήψη συμπληρωμάτων διατροφής. Μπορεί να συνυπάρχει τοπική εναπόθεση λίπους. Η χειρουργική επέμβαση συνιστάται σε αφαίρεση του μαζικού αδένα, συνήθως με μικρή περιθηλαία τομή. Επί συνύπαρξης λίπους διενεργείται λιποαναρρόφηση.
 
 
 
 
 


 
 
 
 
Πλαστικός Χειρουργός Δρ. Γεώργιος Κόκκαλης
 
 
 

ΚΟΙΛΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

 
 
Έχει ως σκοπό την αφαίρεση του περισσεύοντος δέρματος και λίπους από το μέσο και κάτω τριτημόριο της κοιλιάς, ενισχύοντας συγχρόνως τους υποκείμενους μύες και τις περιτονίες. Διενεργείται μια οριζόντια υπερηβική τομή, κινητοποίηση του δέρματος και του λίπους μέχρι το επιγάστριο και εκτομή των περισσευόντων ιστών. Ακολούθως ισχυροποιούνται οι υποκείμενοι μύες και περιτονίες, αποκαθιστώντας συγχρόνως τις κήλες εάν υπάρχουν. Μπορεί να συμπληρωθεί με λιποαναρρόφηση των παρακείμενων κοιλιακών τμημάτων. Είναι η τεχνική που δημιουργεί ένα κοιλιακό τοίχωμα λεπτότερο και σταθερότερο.
 
 
 
 
 


 
 
 
 
Πλαστικός Χειρουργός Δρ. Γεώργιος Κόκκαλης
 
 
 

ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ

 
 
Είναι η χειρουργική αναρρόφηση του λίπους από ορισμένα μέρη του σώματος όπως η κοιλιά, τα ισχία, οι μηροί, οι γλουτοί, τα χέρια και ο λαιμός. Δεν είναι η μέθοδος απώλειας βάρους αλλά εκείνη που μπορεί να βοηθήσει την τοπική διαμόρφωση ορισμένων περιοχών του σώματος με την αφαίρεση τοπικά του λίπους. Λιποαναρρόφηση χρησιμοποιείται όταν το λίπος από ορισμένα μέρη του σώματος δεν υποχωρεί με τη δίαιτα και τη γυμναστική. Συνήθως τα αποτελέσματα είναι μόνιμα εάν το βάρος διατηρείται σταθερό. Η μέθοδος αυτή δεν βελτιώνει την κυτταρίτιδα και άλλες ανωμαλίες του δέρματος. Υπάρχουν διάφορες τεχνικές λιποαναρρόφησης όλες όμως χρησιμοποιούν μια κάνουλα που συνδέεται με ένα δοχείο συνεχούς αναρρόφησης.
 
 
 
 
 
Διακρίνονται στην α) υγρή λιποαναρρόφηση όπου προηγείται η έγχυση φυσιολογικού ορού με τοπικά αναισθητικά και ακολουθεί η λιποαναρρόφηση και στην β) λιποαναρρόφηση με τη βοήθεια υπερήχων ή λέιζερ που διαλύουν τα λιποκύτταρα ώστε να αναρροφηθούν ευκολότερα.
 


 
 
 
 
Πλαστικός Χειρουργός Δρ. Γεώργιος Κόκκαλης
 
 
 

ΒΡΑΧΙΟΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

 
 
Είναι η μέθοδος εκείνη με την οποία αναπλάθεται και βελτιώνεται το περίγραμμα του βραχίονα, αφαιρώντας το περισσεύον δέρμα και λίπος. Διενεργείται με τομή κατά μήκος του βραχίονα, αφαίρεση του περισσεύοντος δέρματος, λιποαναρρόφηση και σταθεροποίηση του εναπομείναντος δέρματος. Εάν η ποσότητα του δέρματος δεν είναι πολύ μεγάλη μπορεί να γίνει απόκρυψη της ουλής εντός της μασχάλης.
 
 
 
 
 


 
 
 
 

ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΜΗΡΩΝ (Lifting Μηρών)

 
 
Η ανόρθωση των μηρών είναι η επέμβαση που κινητοποιείται το υπερβάλλον και χαλαρωμένο δέρμα των μηρών και αποκόπτεται. Ακολούθως το υπολειπόμενο δέρμα σταθεροποιείται στην υποκείμενη περιτονία.
 
 
 


 
 
 
 
Πλαστικός Χειρουργός Δρ. Γεώργιος Κόκκαλης
 
 
 

ΑΙΔΟΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

 
 
Είναι η μέθοδος σμίκρυνσης του μεγέθους των υπερμεγέθων μικρών χειλέων του αιδοίου, η οποία προκαλεί συχνά αισθητικά και ψυχολογικά προβλήματα στην γυναίκα. Με την κατάλληλη τεχνική επιτυγχάνεται, η σμίκρυνση και η βελτίωση της εμφάνισης του αιδοίου.
 
 
 
 
 


 
 
 
 

ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΒΑΡΙΑΤΡΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

 
 
Είναι ο συνδυασμός διαφόρων χειρουργικών επεμβάσεων για την αφαίρεση του χαλαρωμένου δέρματος μετά την μεγάλη απώλεια βάρους από την βαριατρική χειρουργική επέμβαση. Συνδυάζει την πλαστική και αισθητική χειρουργική αποκατάσταση που έχει ως σκοπό τη σύσφιξη, ανόρθωση και σχηματοποίηση των χαλαρωμένων ιστών. Διενεργείται όταν πλέον σταθεροποιηθεί το βάρος του σώματος, συνήθως δώδεκα έως δεκαοχτώ μήνες μετά την βαριατική χειρουργική επέμβαση. Οι βαριατρικές επεμβάσεις αποκατάστασης περιλαμβάνουν την κοιλιοπλαστική, την βραχιονοπλαστική,το lifting μηρών, και την σμίκρυνση και ανόρθωση των μαστών.
 
 
 


 
 
 
 
Πλαστικός Χειρουργός Δρ. Γεώργιος Κόκκαλης
 
 
 

FRAXEL LAZER

 
 
Είναι το πιο αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση των μικρών ρυτίδων, των ουλών της ακμής και της υπέρχρωσης του δέρματος από την ηλιακή ακτινοβολία. Προκαλούν φωτοθερμόλυση που έχει σαν αποτέλεσμα την ανανέωση του δέρματος του προσώπου και τη νεοκολλαγονογέννεση βελτιώνοντας την εμφάνιση του. Ανάλογα με τη ποιότητα του δέρματος χρειάζονται τρεις έως τέσσερις θεραπείες .
 
 
 
 
 


 
 
 
 
Πλαστικός Χειρουργός Δρ. Γεώργιος Κόκκαλης
 
 
 

ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ

 
 
Η μέθοδος αυτή στοχεύει την καταστροφή του βολβού της τρίχας ώστε να μην μπορεί να αναπτυχθεί μια νέα τρίχα. Η πραγματοποίηση της πρέπει να διενεργείται από έμπειρο προσωπικό. Η διαδικασία της είναι ανώδυνη και το αποτέλεσμα θεαματικό, ιδιαίτερα όταν το δέρμα είναι λευκό και οι τρίχες μαύρες. Ανάλογα με το λέιζερ που θα χρησιμοποιηθεί οι τρίχες εξαφανίζονται άμεσα ή με την πάροδο μερικών συνεδριών.