Παθήσεις δέρματος

 
 
Ο Πλαστικός Χειρουργός Δρ. Γεώργιος Κόκκαλης με ιατρείο στο Χαλάνδρι, αναλαμβάνει την χειρουργική αντιμετώπιση νοσημάτων όπως οι σπίλοι, ο καρκίνος του δέρματος, το μελάνωμα και τα σαρκώματα.

Επικοινωνήστε άμεσα με τον ιατρό και κλείστε ραντεβού για την αναλυτική και ολοκληρωμένη ενημέρωσή σας πάνω στο πρόβλημα που αντιμετωπίζετε, καθώς και για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπισή του.

 
 
 
Πλαστικός Χειρουργός Δρ. Γεώργιος Κόκκαλης
 
 
 

ΟΙ ΣΠΙΛΟΙ

 
 
Η αφαίρεση των σπίλων είναι ίσως η πιο διαδεδομένη και συχνή πλαστική χειρουργική επέμβαση. Πολλές φορές αισθητικοί λόγοι οδηγούν στην αφαίρεσή τους. Αλλά ο πιο σημαντικός λόγος είναι η πρόληψη. Η έκθεση στον ήλιο, κυρίως, έχει αυξήσει δραματικά τα τελευταία χρόνια τη μετατροπή ορισμένων μελαγχρωματικών σπίλων σε κακοήθεις. Με την έγκαιρη προληπτική αφαίρεση αυτών των σπίλων («ελιών»), μπορούμε να αποφύγουμε μελλοντικά προβλήματα.
 
 
 
 
 


 
 
 
 
Πλαστικός Χειρουργός Δρ. Γεώργιος Κόκκαλης
 
 
 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

 
 
Η επίδραση της αυξημένης ηλιακής ακτινοβολίας, είναι ο κυριότερος παράγοντας που έχει δυστυχώς αυξήσει την συχνότητα εμφάνισης των κακοήθων όγκων του δέρματος στον άνθρωπο. Τα ακανθοκυτταρικά και τα βασικοκυτταρικά καρκινώματα (επιθηλιώματα) είναι οι συχνότερα εμφανιζόμενοι κακοήθεις όγκοι του δέρματος. Η έγκαιρη διάγνωσή τους και η άμεση αντιμετώπισή τους, σώζουν ζωές. Η σύγχρονη πλαστική χειρουργική με την έγκαιρη αφαίρεση των ύποπτων μελαγχρωματικών σπίλων («ελιών») συνεισφέρει αποφασιστικά στην αποφυγή σοβαρών μελλοντικών προβλημάτων. Η ευαισθητοποίηση του κοινού και η επίσκεψη στον πλαστικό χειρουργό είναι εξαιρετικά σημαντική. Σε περίπτωση που χρειάζεται αφαίρεση των ύποπτων μελαγχρωματικών σπίλων, αυτή θα πρέπει να γίνει σε υγιή όρια και η αποκατάστασή του ιστικού ελλείματος να διενεργείται είτε με απευθείας συρραφή του χειρουργικού τραύματος είτε με την χρησιμοποίηση διαφόρων δερματικών κρημνών ή μοσχευμάτων δέρματος.
 
 
 
 
 


 
 
 
 
Πλαστικός Χειρουργός Δρ. Γεώργιος Κόκκαλης
 
 
 

ΤΟ ΜΕΛΑΝΩΜΑ

 
 
Το μελάνωμα είναι μία νόσος που αναπτύσσεται από τα μελανοκύτταρα που υπάρχουν σχεδόν παντού αλλά κυρίως στο δέρμα, συνήθως στην περιοχή ενός προϋπάρχοντος μελαγχρωματικού σπίλου, χωρίς όμως αυτό να είναι απαραίτητο.Είναι η 6η συχνότερη αιτία θανάτου μετά τον καρκίνο του μαστού, του πνεύμονα, του προστάτη, του παχέος εντέρου και της ουροδόχου κύστης.
 
 
 
 
 

Η ΠΡΟΛΗΨΗ, Η ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ

 
Κάθε χρόνο εμφανίζονται 76000 καινούργια περιστατικά και 10000 θάνατοι από μελάνωμα. Την τελευταία 15ετία ενώ η συχνότητα εμφάνισης του μελανώματος αυξήθηκε κατά 200% η συχνότητα των θανάτων παραμένει η ίδια αν όχι μικρότερη πιθανόν λόγω της ευαισθητοποίησης του πληθυσμού και στην έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία του.Όταν διαπιστωθεί το μελάνωμα πρέπει να διενεργηθεί καταρχάς η ευρεία εκτομή του και διερεύνηση του Λεμφαδένα Φρουρού δηλαδή του πρώτου λεμφαδένα στον οποίο παροχετεύεται η λέμφος της περιοχής του μελανώματος. Εάν προκύψουν μεταστάσεις στον λεμφαδένα φρουρό ακολουθεί αφαίρεση των υπολοίπων λεμφαδένων της περιοχής.Τα τελευταία πέντε χρόνια έγιναν σημαντικές εξελίξεις στην θεραπεία του μεταστατικού μελανώματος τόσο στην ανοσοθεραπεία όσο και στις στοχευμένες θεραπείες με καινούργια φάρμακα που άλλαξαν τη φιλοσοφία στην αντιμετώπιση της νόσου.
 


 
 
 
 
Πλαστικός Χειρουργός Δρ. Γεώργιος Κόκκαλης
 
 
 

ΤΑ ΣΑΡΚΩΜΑΤΑ

 
 
Μπορούν να προέρχονται από διάφορους ιστούς όπως το δέρμα (δερματοινοσαρκώματα), το λίπος (λιποσαρκώματα), τους μύες (λειομυοσαρκώματα), αγγεία (αγγειοσαρκώματα) και οστά (οστεοσαρκώματα). Η κύρια θεραπευτική αντιμετώπισή τους είναι η ευρεία εκτομή τους σε υγιή όρια. Η Πλαστική Χειρουργική με διάφορες μεθόδους προσπαθεί να αποκαταστήσει τα μεγάλα ιστικά ελλείματα που προκύπτουν από την εκτομή τους.